Campingplatser Blekinge

Skrevs den av

Här finns en lista på alla campingplatser i Blekinge. Har vi missat någon? Tipsa oss gärna.

Stenbräckagårdens Camping Hägnan

En bit ut i skärgården ligger denna kombinerade kursgård och camping, med kontakt med fastlandet via bro. En lantlig idyll. Det är en familjecamping med 20 el-platser, senaste priset jag såg var 240 sek. Det finns en naturcamping med drygt 30 platser. Är ni en stor familj eller släktträff så blir det boningshuset , fem rum och 16 bäddar, allt för 1900. Eller hyr in dig på en stuga för 750 sek. Där finns fyra bäddar.
På området finns en matsal för cirka femtio personer spisar, diskbänkar, kyl, frys, mikrovågsugn, kaffebryggare, tvättmaskin och torktumlare. Du har tillgång till varmt och kallt vatten, dusch, tvätthandfat och en del förrådsutrymmen. Kika in på hemsidan för mera info.

Adress: Hägnavägen 4, 373 63 Tjurkö
Telefon: 0455 – 344 187
Mail: info@stenbracka.se

Hälleviken Camping & Logi

På Listerlandet, strax söder om Sölvesborg dyker denna camping upp, som omges av Hanöbukten i söder och Öster, och i väster av Sölvesborgsviken. Det var Mjällby kommun som 1957 startade en enklare form av camping i tallskogen söder om Strandvallen, Mjällbys hemmaarena i allsvenskan. Lite service fanns i form av ett diskhus, någon toalett och två duschar. Man byggde ut, och 1970 stod nästa invigning. Då med nytt servicehus. Kommunen var fortsatt ägare, innan dagens ägare kom in i bilden, Christer Jönsson och Torbjörn Håkansson tog över 1993.

Det finns cirka 300 campingplatser, ett antal stugor och nio lägenheter på området. Har du tältet med så kan du slå upp det strax bredvid havet, då somnar du och vaknar till havsbruset, så vida du inte ställer dig för nära, då kan du vakna med fötterna i havet.

Adress: Campingvägen 41, 294 95 Sölvesborg
Telefon: 0456-527 14
Mail: info@hallevikscamping.se

First Camp Skönstavik – Karlskrona

Nära havet, ja du befinner dig i Blekinge där det ofta bara är ett stenkast till havets vågor. Nära Karlskrona ligger denna camping, som har omkring 250 platser att hyra ut. Du kan ha med dig husvagn, husbil eller eget tält, du väljer själv. Området hanterar inte kontanter, så du behöver ett kredit eller betalkort.

Adress: Ronnebyvägen 17, 371 45 Karlskrona
Telefon: 0455-237 00
Mail: skonstavik@firstcamp.se

Långasjönäs Camping

115 platser, varav 105 med el. Campingen finns i ett naturreservat, Långasjönäs. Här har du kvittrande fåglar, och lekfulla kaniner som närmaste granne. Gillar du inte husvagnen eller husbilen, så kan du somna in i en stuga, det finns 53 stycken på området.

Adress: Långsjönäsvägen 49, 374 91 Asarum
Telefon: 0454-320 691
Mail: nfo@langasjonas.com

Valjevikens Camping

På gränsen mellan Skåne och Blekinge några kilometer från Sölvesborg ligger denna vackra camping. En anläggning som har 110 campingplatser, och 12 stugor och lägenheter. Serviceanläggningen har kök, matbord med stolar, det finns tvättstuga, toaletter, duschar och latrintömning.

Adress: Valjeallén 20, 294 77 Sölvesborg
Telefon: 0456 – 140 90
Mail: Saknas på hemsidan. Det finns kontaktformulär.

Dragsö Camping och Stugby

En egen ö, tyvärr inte enbart till dig, campingplatsen har en egen ö i Blekinge skärgård. Det finns en förbindelse med fastlandet via en bro, och du befinner dig bara tre kilometer från Karlskronas centrum. Har du inte huset på bilen eller på släpet så kan du hyra en välutrustad stuga. Och skulle nu barnen inte kunna hitta på något eget, så finns barnaktiviteter i form av Kids Club.

Adress: Dragövägen 14, 371 37 Karlskrona
Telefon: 0455 153 54
Mail: info@dragso.se