Lokalproducerat i Bohuslän

Skrevs den av

Här finns en del Lokalproducerat i Bohuslän

Det här är kul, vad producerar man i Bokhuslän, som det går att stoppa i munnen och njuta av. Alla smp lokalproducenter vill vi gärna ha med här. Vi letar på nätet och har en del egna besök, men har du ytterligare tips, så uppskattar vi om du fyller i kontaktformuläret längst ner, och bidrar med ditt tips.
Smaklig Spis

Stensjö Gård
Potatis och julgranar, det senare är kanske inte så gott, men en äkta odlat bohuslänsk potatis det kan aldrig vara fel. Skulle du ha åkt ifrån garderoben, så var bara lugn. Redan år 2006 tänkte man på dig. Bra kvalité och stort utbud, det finns med all säkerhet något för dig.

Klevs Gård
Färska ägg, rapsolja, nyttiga linfrö och honung, är vad du hämtar med dig i denna butik.

Röe Gård
Butik och Café, perfekt när du ska vila en stund. Eller behöver du fräscha upp hela kroppen, så finns det stugor att hyra för rimliga pengar.

Hamnbageriet
I Centrala Kungshamn hittar du detta lilla bageri, med en hel del egna små intressanta brödsorter. Passa på och kika in när du har vägarna förbi.

Smögen Whisky
Många är det som gillar whisky, och har du möjlighet att titta närmare på ett destilleri, så ska du givetvis göra det. Svenska lagar sätter tyvärr stopp för provsmakning och handel direkt. Du får lugna dig ta dig till systembolaget och inhandla din egna whisky. Sedan kan du provsmaka hur mycket du vill, och du kan göra det utan att besöka Hunnebostrand.

Rödsgubben
Jordgubbar och ibland hallon, det är vad man producerar här. Du kan också sitta ner på caféet och slippe plocka bären själv, du bara beställer in, med en kaffe.

Kustcharken.
Mestadels lamm, om jag läser rätt på Facebooksidan, men det finns även en del andra godsaker, havssalt, korvar av olika modeller. Kika in på deras hemsida, så lockas du med stor säkerhet till Kungshamn

Smögenbryggarn
Jag läste slarvigt från början, läste bryggan i stället för Bryggarn. Du kan beställa deras produkter på systembolaget och du kan beställa in det på några lokala restauranger. Kika in på Facebooksidan så får du koll på vilka det är.

Lyckans stenugnsbageri
Litet hantverksbageri med massor av gott bröd, och ett café, allt i Hunnebostrand.

Inlands Bryggerie
15 olika ölsorter ståtar detta lilla bryggeri med, tolv finns på ditt systembolag. Det som jag gillar med bryggeriet är att man skapat en liten historia för varje ölsort. Bara en sådan sak gör det värt att först besöka hemsidan, och sedan lägga in ett besök i bryggeriet när du väl har Marstrand på din reserutt.

Sjömacken Marstrand
Det kan kanske diskuteras om detta är lokalproducerat, jag väljer ändå att ha det med. Du kan handla drivmedel av olika slag, båttillbehör, marinkläder och så finns en kiosk, med traditionella kioskvaror.

Marstrandslamm
Med sina lamm betandes på många av öarna runt om i söda Bohuslän, kan detta verkligen räknas som lokalproducerat.

Socitethuset Marstrand
Butik och restaurang, med mycket från havet, exakt så som man förknippar Marstrand med.

Nordic Seafarm
Här odlar man tång, som är en vegansk smaksättare rik på umami som med fördel kan ersätta animaliska produkter. Man har kontor i Göteborg, men odligar i Bohuslän, Hunnebostrand.

Silje-Eks Havtorn
Detta oranga lilla fina bär förädlas på många olika sätt här i Strömstad. Kika in på hemsidan, så kan du läsa mera om produkter, och hur du kan beställa deras varor. Du kan besöka butiken eller se till att de skickar varorna.

Hämmens Gård
Ekologiskt odlade bär, där man gör både sylt och saft. Havtorn, svarta vinbär och aronia kan du köpa färdigplockade eller så kan du plocka själv.

Kosters rökeri
Förädlade produkter från rökeriet gör det definitiv värt att besöka detta lilla fina rökeri. Ät på plats, eller ta med dig.

Catxalot
Utbildning i hur man hanterar tång. Både litteratur och kurser finns på programmet.

Ödsmåls Örtagård
Småskalig Mathantverk, med egen odling.

Bärby Östergård

Odlingar som ger härlig rapsolija, och så odlar man vete och råg som man maler till mjöl, som du kan hämta på gården. En ekologisk gård som du gärna ska besöka.

18 Lokalproducenter i Bohuslän. Jag är ganska övertygad om att det finns flera, och skulle uppskatta om du vill ge oss lite tips, så att listan kan bli komplett.

Lokalproducerat i Bohuslän
Lokalproducerat i Bohuslän