Vandra på Gotland

Skrevs den av

Vandra på Gotland har ännu en del att ta in. Men du behöver inte följa uppgjorda leder, ön har massor med mindre vägar som kan utnyttjas för detta ändamål.

Hälsans stig – Gotland


Det finns ett antal Hälsans stig på ön. I Visby, Fårösund och på sudret i Hemse. De två senare är fem kilometer och den i Visby är sju kilometer, och går i Visbys norra delar, och vänder tillbaka via stranden, till Visby igen. Mycket vacker natur utlovas.

Klintkustleden

Klintkusten
Här får du uppleva höga klinter, urskog våtmarker, fiskelägen, fornborgar, ja egentligen Gotlands ursprung. Har du riktig tur kan du få se en havsörn komma flygande.
Du kan börja vid Björkume naturreservat som ligger mellan Lummelunda och Stenkyrka, och leden tar sig cirka 30 kilometer ut till Hallshuk. Längs vägen, eller åtminstone ganska nära finns ett antal busshållplatser. Det är buss 61 som tar dig Lummelundsväg ut mot norr på väg 149.

Östkustleden

Östkustleden
Denna led, som är 73 kilometer sträcker sig från Anga Prästänge hela kusten ner till Närsholmen i söder. När du vandrar den här leden får du en speciell gotländsk kuststräcka, med. Leden är uppdelad i en hel del delsträckor, och du kan välja vilka du vill gå. Alla har sin egna karaktär.

Pilgrimsleden

Pilgrimsleden – St Olavsleden
Detta är en pilgrimsled, från öster till väster. Du passerar en del gotländska medeltida kyrkor, som du definitivt ska besöka, och ta del av. Du behöver absolut inte vara troende för att besöka dessa härliga byggnadsverk. Kom bara ihåg att stänga porten efter ditt besök.

Gotland huvudsida

Vandra på Gotland
Vandra på Gotland